|
Pan potrzebuje Ciebie. Słowo Boże, nawrócenie, nowe życie z Jezusem
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dariusz
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2012 22:47 Temat postu: Uczniowie z Emaus - Olsztyn |
|
|
W zeszłym tygodniu byłem po raz pierwszy na spotkaniu tej wspólnoty. Przyszło sporo, ponad 30 osób. Ksiądz wygląda na charyzmatyka. Zapowiedział w Olsztynie ewentualną wizytę znanej amerykańskiej głosicielki Słowa - Marii Vadii. Oj będzie się działo - na chwałę Pana. Amen.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Sro Lis 14, 2012 22:47 Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Anna n.t.
|
Wysłany: Nie Gru 30, 2012 15:28 Temat postu: |
|
|
A jak tam po Wieczorze Chwały? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dariusz
|
Wysłany: Nie Sty 06, 2013 00:54 Temat postu: |
|
|
Anna n.t. napisał: | A jak tam po Wieczorze Chwały? |
Wieczór dla Pana, wieczór dla Wieczności, dla Miłości.
A jak Twój sylwester, Aniu? Pewnie też wieczór dla Pana?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anna n.t.
|
Wysłany: Wto Sty 08, 2013 15:56 Temat postu: |
|
|
Ależ mi chodziło nie o sylwester (jakoś się zbytnio nim, przepraszam za określenie, nie podniecam, ot zwykła zmiana daty, a jeśli dobry, spokojny sen od ok. 00.15 jest nie tylko od Pana, ale i na Jego chwałę to tak wieczór, noc i tym bardziej poranek czyli Msza o 10.30 temu służyły)!
Myślałam, że wstąpiłeś do Uczniów z Emaus czy jak kto woli Szkoły Nowej Ewangelizacji (jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam na stronę www.uczniowiezemaus.pl lub www.sne.olsztyn.pl) przy Redemptorze. Ks. Karol pasuje do twojego opisu jak ulał. I właśnie oni organizują od 2 miesięcy Wieczory Chwały i o to mi chodziło. Myślałam, że byłeś i chciałam poznać opinię.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Dariusz
|
Wysłany: Sro Sty 09, 2013 19:28 Temat postu: |
|
|
Anna n.t. napisał: | Ależ mi chodziło nie o sylwester (jakoś się zbytnio nim, przepraszam za określenie, nie podniecam, ot zwykła zmiana daty, a jeśli dobry, spokojny sen od ok. 00.15 jest nie tylko od Pana, ale i na Jego chwałę to tak wieczór, noc i tym bardziej poranek czyli Msza o 10.30 temu służyły)!
Myślałam, że wstąpiłeś do Uczniów z Emaus czy jak kto woli Szkoły Nowej Ewangelizacji (jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam na stronę www.uczniowiezemaus.pl lub www.sne.olsztyn.pl) przy Redemptorze. Ks. Karol pasuje do twojego opisu jak ulał. I właśnie oni organizują od 2 miesięcy Wieczory Chwały i o to mi chodziło. Myślałam, że byłeś i chciałam poznać opinię.  |
Na Wieczorze Chwały byłem. Nie bardzo wiem jaką opinię ode mnie oczekujesz? Trzeba samemu doświadczyć. Wieczór Chwały jest to spotkanie z Wiecznością tu i teraz, spotkanie z Życiem, w świecie gdzie śmierć jest na porządku dziennym, spotkanie z Miłosierdziem, tam gdzie szukamy sprawiedliwości i obwiniamy wszystkich dookoła. Wieczór Chwały to spotkanie z Początkiem, którego w normalnych naszych ziemskich warunkach nie poznalibyśmy i Końcem, którego z utęsknieniem wypatrujemy. Jest to spotkanie z naszym Przyjacielem Jezusem. Aniu, ale przecież to już wiesz.
Znasz ks. Karola, wiesz kiedy jest Wieczór Chwały to co stoi na przeszkodzie, aby dołączyć? Chyba, że brakuje Ci czasu i nie możesz się ogarnąć z codziennymi obowiązkami. Nie przejmuj się - jest pewna metoda za pomocą której możemy zatrzymać czas. Jest nią modlitwa wielbienia Boga. Po to jest ten Wieczór Chwały- aby zatrzymać czas.
Zapraszam. Także na spotkanie w piątki, o 18.30 Msza Święta. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anna n.t.
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2013 19:37 Temat postu: |
|
|
Ja jestem takim niedzielnym uczniem vel niedzielną uczennicą . Chodzi mi oczywiście o Mszę o 10.30 (najczęściej celebrowaną właśnie przez ks. Karola przy akompaniamencie oraz śpiewie siostry Ewy i dziewczyn z zespołu), naukę z niej płynącą i radość jaką daje, poczucie wspólnoty.
Przegapiłam i do tego się przyznaję ostatni Wieczór. Chciałam wysłuchać konferencji ks. Krzysztofa Kamińskiego o przebaczeniu. Liczę, że ks. Karol zadziała i da na www jakikolwiek zapis z niej.
Za opinię dzięki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Anna n.t.
|
Wysłany: Pon Sty 14, 2013 19:34 Temat postu: |
|
|
Ja tylko gwoli ścisłości. Pierwszy Wieczór odbył się 26.10.2012 więc to już grubo ponad 2 miesiące. Za błąd zainteresowanych przepraszam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
albert23
|
Wysłany: Sob Mar 11, 2017 06:30 Temat postu: |
|
|
ale dlaczego tak mało jest uczniów _________________ Detektyw |
|
Powrót do góry |