Forum Pan potrzebuje Ciebie. Strona Główna Pan potrzebuje Ciebie.
Słowo Boże, nawrócenie, nowe życie z Jezusem

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Uczniowie z Emaus - Olsztyn

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Pan potrzebuje Ciebie. Strona Główna -> Wspólnoty ewangelizacyjne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Dariusz

PostWysłany: Sro Lis 14, 2012 22:47    Temat postu: Uczniowie z Emaus - Olsztyn Odpowiedz z cytatem

W zeszłym tygodniu byłem po raz pierwszy na spotkaniu tej wspólnoty. Przyszło sporo, ponad 30 osób. Ksiądz wygląda na charyzmatyka. Zapowiedział w Olsztynie ewentualną wizytę znanej amerykańskiej głosicielki Słowa - Marii Vadii. Oj będzie się działo - na chwałę Pana. Amen. Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Sro Lis 14, 2012 22:47    Temat postu:

Powrót do góry
Anna n.t.

PostWysłany: Nie Gru 30, 2012 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A jak tam po Wieczorze Chwały?
Powrót do góry
Dariusz

PostWysłany: Nie Sty 06, 2013 00:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anna n.t. napisał:
A jak tam po Wieczorze Chwały?

Wieczór dla Pana, wieczór dla Wieczności, dla Miłości.

A jak Twój sylwester, Aniu? Pewnie też wieczór dla Pana? Very Happy
Powrót do góry
Anna n.t.

PostWysłany: Wto Sty 08, 2013 15:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ależ mi chodziło nie o sylwester (jakoś się zbytnio nim, przepraszam za określenie, nie podniecam, ot zwykła zmiana daty, a jeśli dobry, spokojny sen od ok. 00.15 jest nie tylko od Pana, ale i na Jego chwałę to tak wieczór, noc i tym bardziej poranek czyli Msza o 10.30 temu służyły)!
Myślałam, że wstąpiłeś do Uczniów z Emaus czy jak kto woli Szkoły Nowej Ewangelizacji (jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam na stronę www.uczniowiezemaus.pl lub www.sne.olsztyn.pl) przy Redemptorze. Ks. Karol pasuje do twojego opisu jak ulał. I właśnie oni organizują od 2 miesięcy Wieczory Chwały i o to mi chodziło. Myślałam, że byłeś i chciałam poznać opinię. Smile
Powrót do góry
Dariusz

PostWysłany: Sro Sty 09, 2013 19:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Anna n.t. napisał:
Ależ mi chodziło nie o sylwester (jakoś się zbytnio nim, przepraszam za określenie, nie podniecam, ot zwykła zmiana daty, a jeśli dobry, spokojny sen od ok. 00.15 jest nie tylko od Pana, ale i na Jego chwałę to tak wieczór, noc i tym bardziej poranek czyli Msza o 10.30 temu służyły)!
Myślałam, że wstąpiłeś do Uczniów z Emaus czy jak kto woli Szkoły Nowej Ewangelizacji (jeśli ktoś jest zainteresowany zapraszam na stronę www.uczniowiezemaus.pl lub www.sne.olsztyn.pl) przy Redemptorze. Ks. Karol pasuje do twojego opisu jak ulał. I właśnie oni organizują od 2 miesięcy Wieczory Chwały i o to mi chodziło. Myślałam, że byłeś i chciałam poznać opinię. Smile

Na Wieczorze Chwały byłem. Nie bardzo wiem jaką opinię ode mnie oczekujesz? Trzeba samemu doświadczyć. Wieczór Chwały jest to spotkanie z Wiecznością tu i teraz, spotkanie z Życiem, w świecie gdzie śmierć jest na porządku dziennym, spotkanie z Miłosierdziem, tam gdzie szukamy sprawiedliwości i obwiniamy wszystkich dookoła. Wieczór Chwały to spotkanie z Początkiem, którego w normalnych naszych ziemskich warunkach nie poznalibyśmy i Końcem, którego z utęsknieniem wypatrujemy. Jest to spotkanie z naszym Przyjacielem Jezusem. Aniu, ale przecież to już wiesz. Very Happy

Znasz ks. Karola, wiesz kiedy jest Wieczór Chwały to co stoi na przeszkodzie, aby dołączyć? Chyba, że brakuje Ci czasu i nie możesz się ogarnąć z codziennymi obowiązkami. Nie przejmuj się - jest pewna metoda za pomocą której możemy zatrzymać czas. Jest nią modlitwa wielbienia Boga. Po to jest ten Wieczór Chwały- aby zatrzymać czas.
Zapraszam. Także na spotkanie w piątki, o 18.30 Msza Święta.
Powrót do góry
Anna n.t.

PostWysłany: Nie Sty 13, 2013 19:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja jestem takim niedzielnym uczniem vel niedzielną uczennicą Wink . Chodzi mi oczywiście o Mszę o 10.30 (najczęściej celebrowaną właśnie przez ks. Karola przy akompaniamencie oraz śpiewie siostry Ewy i dziewczyn z zespołu), naukę z niej płynącą i radość jaką daje, poczucie wspólnoty.
Przegapiłam i do tego się przyznaję ostatni Wieczór. Chciałam wysłuchać konferencji ks. Krzysztofa Kamińskiego o przebaczeniu. Liczę, że ks. Karol zadziała i da na www jakikolwiek zapis z niej.
Za opinię dzięki.
Powrót do góry
Anna n.t.

PostWysłany: Pon Sty 14, 2013 19:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tylko gwoli ścisłości. Pierwszy Wieczór odbył się 26.10.2012 więc to już grubo ponad 2 miesiące. Za błąd zainteresowanych przepraszam.
Powrót do góry
albert23

PostWysłany: Sob Mar 11, 2017 06:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ale dlaczego tak mało jest uczniów
Reklama

Wysłany: Sob Mar 11, 2017 06:30    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Pan potrzebuje Ciebie. Strona Główna -> Wspólnoty ewangelizacyjne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: